Ανεξάρτητο Service και Τεχνική Υποστήριξη για τα Apple Mac, 7 Ημέρες την Εβδομάδα 10:00-20:00 > 6932469656DSL

...ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η VDSL ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ: Στην Ελλάδα κόμβος νέας υποθαλάσσιας ταχείας διαδρομής στο Διαδίκτυο!
Δεκαεπτά εταιρείες επικοινωνιών συνυπέγραψαν στις 27 Ιανουαρίου 2014 στο Χονγκ Κονγκ συμφωνία για την κατασκευή και τη συντήρηση ενός υποθαλάσσιου διεθνούς καλωδίου υπερ-υψηλών ταχυτήτων. Πρόκειται για το AAE-1 (Asia, Africa Europe-1) -ονομασία που μαρτυρά ότι ίσως ακολουθήσουν και άλλα- με τεχνολογία 100Gbps και συνολική χωρητικότητα 40Tbps.. Αυτό το υποθαλάσσιο καλώδιο δημιουργεί μια εναλλακτική διαδρομή στα υφιστάμενα υποθαλάσσια καλώδια που χαρακτηρίζονται υπερφορτωμένα, και μάλιστα χαμηλής καθυστέρησης (low latency).

Ανάμεσα στους 17, και ο Όμιλος ΟΤΕ μέσω της θυγατρικής του, ΟΤΕGLOBE. Στο έργο συμμετέχουν επίσης οι China Unicom (Κίνα), Chuan Wei (Καμπότζη), Djibouti Telecom (Τζιμπουτί), Etisalat (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Mobily (Σαουδική Αραβία), Omantel (Ομάν), Ooredoo (Κατάρ), PCCW Global (Χόνγκ Κόνγκ), Pakistan Telecommunication Company Limited PTCL (Πακιστάν), Telecom Egypt (Αίγυπτος), TeleYemen (Υεμένη), TOT (Ταϊλάνδη), Viettel (Βιετνάμ) και άλλοι τρεις πάροχοι από άλλες χώρες που δεν κατονομάζονται.

Το AAE-1 θα έχει δύο εναλλακτικά σημεία παρουσίας (PoP) στην Ασία (στο Χονγκ Κονγκ και στην Σιγκαπούρη) και τρία εναλλακτικά σημεία διασύνδεσης στην Ευρώπη (μέσω Γαλλίας, Ιταλίας και Ελλάδας), και έτσι θα παρέχει εναλλακτικές επιλογές τόσο στα μέλη του consortium όσο και στους πελάτες τους.

Η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής και συντήρησης σήμανε την έναρξη των εργασιών κατασκευής. Το νέο καλώδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016. Με την ολοκλήρωση και εμπορική διάθεσή του, το ΑΑΕ-1 θα διασυνδέει πλέον το Χονγκ Κονγκ, το Βιετνάμ, την Καμπότζη, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, το Πακιστάν, το Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Υεμένη, το Τζιμπουτί, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Το ΑΑΕ-1 χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα στον κόσμο, έκτασης περίπου 25.000 χιλιομέτρων και θα είναι από τα ελάχιστα που θα διασυνδέουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη. Η κατασκευή του νέου καλωδίου αναμένεται να προκαλέσει ραγδαία ανάπτυξη στις συμμετέχουσες εταιρείες και χώρες, παρέχοντας ασφαλή, αξιόπιστη και ταχύτατη διασύνδεση.