Ανεξάρτητο Service και Τεχνική Υποστήριξη για τα Apple Mac, 7 Ημέρες την Εβδομάδα 10:00-20:00 > 6932469656Twitter

«Κείμενα με πλοκή Σαίξπηρ» οι «Όροι και Προϋποθέσεις» των Κοινωνικών Δικτύων!
H Επιτροπή με την εποπτεία των Επιστημών και της Τεχνολογίας στη M. Βρετανία, συστήνει στα κοινωνικά δίκτυα να απλοποιήσουν τους “Όρους και τις Προϋποθέσεις”, με τα οποία καλούνται να συμφωνήσουν οι χρήστες τους.
 
Όπως αναφέρει σε άρθρο του BBC, οι χρήστες μπορεί να μην ενημερώνονται για το πώς χρησιμοποιούνται τα στοιχεία τους από τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές των κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο.
 
Ένας από τους λόγους είναι τα μεγάλα κείμενα και οι η πολυπλοκότητα των “Όρων και Προϋποθέσεων” με τους οποίους καλούνται να συμφωνήσουν οι χρήστες.
 
Η επιτροπή μάλιστα το ρίχνει στο χιούμορ, βρετανικό χιούμορ μάλιστα, λέγοντας ότι ... η πλοκή των αντίστοιχων κειμένων μοιάζει με κείμενα του Σαίξπηρ!  
 
Επίσης, η Επιτροπή αναφέρει ότι πρόβλημα υπάρχει και με τις εφαρμογές, οι οποίες προκείμενου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ζητούν πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν χρειάζονται για προφανείς λόγους.

Το Twitter θα καταγράφει τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο κινητό μας!
To Twitter προχωρά τις τελευταίες ημέρες σε σημαντικές αλλαγές στην συλλογή στοιχείων από τους χρήστες.
 
Η καταγραφή των εφαρμογών που βρίσκονται στο κινητό μας είναι μέρος της συνολικής αναδιάρθρωσης στο σύστημα διαχείρισης των δεδομένων του ισοτόπου.
 
Το Twitter έχει πλέον δώσει index σε κάθε tweet που έχει γίνει από το 2006, με στόχο να παρέχει αποτελέσματα αναζήτησης για δημοσιεύσεις που γίνονται όχι μόνο σε πραγματικό χρόνο, αλλά που αφορούν και το παρελθόν.   
 
Να διευκρινίσουμε εδώ ότι η καταγραφή των εφαρμογών αφορά μόνο εκείνες που είναι συσχετισμένες με το Twitter και περιορίζεται μόνο στον τύπο της. Δεν συλλέγονται δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα του χρήστη μέσα στην κάθε εφαρμογή.

To Twitter δίνει την επιλογή Mute για τους φλύαρους χρήστες!
Τη δυνατότητα Mute, ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά το Twitter, ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν επίμονα οι χρήστες από τη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, με τη συγκεκριμένη επιλογή, κάθε χρήστης του Twitter μπορεί να επιλέξει ποιανού χρήστη τα tweets που ακολουθεί δεν θα εμφανίζονται στο timeline του. Η επιλογή θα είναι διαθέσιμη σταδιακά από σήμερα όχι μόνο στην web έκδοση του Twitter αλλά και στις επίσημες εφαρμογές για iOS και Android. Αντίστοιχη επιλογή έχουμε δει από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών όπως το Tweetbot το οποίο έχει ενσωματώσει παρόμοια λειτουργία εδώ και αρκετό καιρό.

Υπάρχουν δύο τρόποι ώστε να μην εμφανίζονται τα tweets και τα retweets συγκεκριμένου χρήστη στο timeline σας, ο πρώτος μέσα από το προφίλ του και ο δεύτερος μέσα από το pull down μενού που υπάρχει σε κάθε tweet. Το mute δεν επηρεάζει το "follow" που έχετε κάνει με τον χρήστη αλλά ούτε και τη δυνατότητα να λάβετε DM (προσωπικό μήνυμα) από αυτόν/αυτή.

Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι ότι ο χρήστης για τον οποίο επιλέξατε το Mute, ποτέ δε θα ενημερωθεί γι' αυτή σας την ενέργεια και μπορείτε πάντα να την ακυρώσετε χωρίς και πάλι να ενημερωθεί σε αντίθεση με τη λειτουργία Block.

To 44% λογαριασμών στο Twitter δεν έχουν κάνει ούτε ένα Tweet...
Το Twitter, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν σταματά να εξαπλώνεται αλλά μια νέα έρευνα δείχνει το πραγματικό διαρκές πρόβλημα της υπηρεσίας και αυτό σχετίζεται με την αποχή των χρηστών από τα ....tweets .

Σύμφωνα με αναφορά του Twopcharts, μιας ιστοσελίδας η οποία παρατηρεί την δραστηριότητα στο Twitter, το 44% από τους 974 εκατομμύρια συνολικά χρήστες της υπηρεσίας δεν έχει κάνει έστω ένα tweet. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα δεν είναι εφικτό να εντοπιστεί εάν κάποιος λογαριασμός έχει συνδεθεί μετά την εγγραφή αλλά εντοπίζεται μόνο η δραστηριότητα του εφόσον κάνει κάποιο tweet ή retweet.

Από την πλευρά του Twitter υποστηρίζεται πως διαθέτει 241 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το τελευταίο τρίμηνο του 2013 . Η εταιρία θεωρεί ενεργό χρήστη όποιον συνδέεται στο λογαριασμό του μια φορά τουλάχιστον κάθε μήνα και δεν δίνει έμφαση στην δραστηριότητα του χρήστη αναφορικά με τα tweets .

Βέβαια από την σκοπιά ενός χρήστη, η παραμονή στο Twitter δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από tweets καθώς υπάρχουν αρκετές δημοσιεύσεις για να του κρατήσουν το ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί πως η ύπαρξη ενεργών δραστήριων χρηστών βοηθά στην δημιουργία διαφημιστικών εσόδων για το Twitter μέσω των tweets, retweets, favorites κλπ.

Εκπρόσωπος του Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσύεμα με την αιτιολογία ότι το Twitter δεν σχολιάζει δεδομένα που προέρχονται από άλλες πηγές.

Ο Ταγίπ Ερντογάν "μπλόκαρε" και το YouTube στην Τουρκία, μετά το Twitter!
Το YouTube προστέθηκε στις απαγορευμένες ιστοσελίδες για τη τουρκική κυβέρνηση, συμπληρώνοντας τη λίστα που από τη προηγούμενη εβδομάδα περιλαμβάνει και το Twitter.

Η απαγόρευση είναι ήδη ενεργή από κάποιους πάροχους Internet, σύμφωνα με την ιστοσελίδα WebRazzi, ενώ κάποιοι άλλοι πάροχοι βρίσκονται σε διαδικασία “μπλοκαρίσματος” επίσης. H Τουρκική Αρχή Τηλεπικοινωνιών επιβεβαίωσε επίσης την απαγόρευση.

Σύμφωνα με μία αναφορά της Wall Street Journal, τη προηγούμενη εβδομάδα, η Google αρνήθηκε κατόπιν αιτήματος της Τουρκικής Κυβέρνησης να αφαιρέσει από το YouTube κάποια video που υποτίθεται ότι περιλάμβαναν ηχητικά αποσπάσματα μίας συζήτησης που είχε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν με το γιο του, που τον παρακινούσε να αποκρύψει χρηματικά ποσά από ερευνητές.

Είναι προφανές, ότι η απαγόρευση του YouTube είναι μία απέλπιδα προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης, να μην αυξηθεί η δημοτικότητα των συγκεκριμένων video διαφθοράς ωστόσο έγινε επίσης γνωστό, ότι διέρρευσαν και ηχητικά ντοκουμέντα, που η τουρκική κυβέρνηση έκρινε ότι αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας, και αφορούν συζητήσεις αξιωματούχων για μία σχεδιασμένη επίθεση/ εισβολή της Τουρκίας στη Συρία (η οποία θα γινόταν όταν παρουσιαζόταν κάποια ευκαιρία, μεταξύ άλλων, για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα σκάνδαλα διαφθοράς σύμφωνα με την αντιπολίτευση).

Όπως έγινε και με το Twitter, εκατομμύρια πολίτες στη γειτονική χώρα βρίσκουν τρόπους παράκαμψης της απαγόρευσης.

Εκτεταμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικής επιτήρησης των πολιτών στην Ινδία!
Μετά την υπόθεση παρακολούθησης PRISM στις HΠA που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, το Reuters αποκαλύπτει ένα εκτεταμένο πλάνο παρακολούθησης από την κυβέρνηση της Ινδίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου που επικαλείται ανώνυμες πηγές, οι υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και οι φορολογικές αρχές (!) τής Ινδίας, θα έχουν πρόσβαση στα email των χρηστών στις τηλεφωνικές κλήσεις, ακόμη και τα SMS, χωρίς άμεση επίβλεψη από το κοινοβούλιο της χώρας.

Επιπλέον, οι αρχές θα μπορούν να παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις στο Facebook, το  Twitter και το LinkedIn, όπως επίσης και τις αναζητήσεις που κάνουν οι χρήστες στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Υψηλόβαθμο στέλεχος υπουργείου φέρεται να δήλωσε πως η ασφάλεια της χώρας είναι πολύ σημαντική και πως όλες οι χώρες έχουν αντίστοιχα προγράμματα επιτήρησης, για την προστασία των πολιτών και της χώρας από εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες.

Η κυβέρνηση της Ινδίας είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις της ήδη από το 2009, προτείνοντας το "Centralized Monitoring System" (CMS) ως μέσο για την αύξηση της ασφάλειας στη χώρα.

Σημαντικό κενό ασφαλείας κατά τη σύνδεση χρήστη στο Twitter!
Ένα νέο, σημαντικό κενό ασφαλείας ανακάλυψε χρήστης του Twitter το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους λογαριασμούς των χρηστών του δημοφιλούς micro blogging site. Συγκεκριμένα ο χρήστης Daniel Dennis Jones αναφέρει ότι ο λογαριασμός του παραβιάστηκε και στη συνέχεια αλλάχθηκε το όνομα χρήστη του.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους χάκερς να τροποποιούν τα ονόματα των χρηστών, να δημιουργούν νέους λογαριασμούς με τους οποίους θα εγγράφονται με τα παραβιασμένα ονόματα και να τους πουλάνε.  Ο Daniel όταν ανέκτησε την πρόσβαση στο λογαριασμό του είδε όλα του τα tweet να έχουν διαγραφεί, τον αριθμό των ατόμων που τον ακολουθούν να έχει μειωθεί σημαντικά, αλλά και το όνομα χρήστη του να έχει τροποποιηθεί, ενώ αυτό που χρησιμοποιούσε ήταν πλέον κατοχυρωμένο σε τρίτο λογαριασμό.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες όταν αντιλαμβάνονται πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης χρηστών μαρκάρουν τους λογαριασμούς ως μη ασφαλείς ή εμφανίζουν μια εικόνα CAPTCHA στην οποία ο χρήστης πρέπει να πληκτρολογήσει το περιεχόμενό της. Το Twitter δε κάνει χρήση αυτής της λειτουργίας, αλλά όταν σημειώνονται πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης, απαγορεύει τις IP διευθύνσεις. Αυτό είναι εύκολο να προσπαραστεί από τους χάκερς ή κράκερς οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν λιγότερες δικλείδες ασφαλείας.

Η Apple "εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει μερίδιο στο Twitter"!Θέλοντας να βελτιώσει τις χαμηλές επιδόσεις της στην κοινωνική δικτύωση, η Apple έχει ολοκληρώσει προκαταρκτικές συνομιλίες με το Twitter για ενδεχόμενη στρατηγική επένδυση στην υπηρεσία, γράφουν οι New York Times επικαλούμενοι πηγές που «έχουν ενημερωθεί για το θέμα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις, έχει όμως συζητήσει το ενδεχόμενο να επενδύσει ένα ποσό της τάξης των εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, εκτιμώντας πιθανώς ότι η συνολική αξία του Twitter υπερβαίνει πλέον τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια.

Με τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης να αντιστοιχούν πλέον σε ένα σημαντικό μέρος της διαδικτυακής ζωής των χρηστών, η Apple θα είχε κάθε λόγο να θέλει να αξιοποιήσει την εμπειρία του Twitter και ενδεχομένως να το συνδέσει με δικά της προϊόντα.

Η εταιρεία είχε εξάλλου αποτύχει στο σχέδιό της να συνάψει συμφωνία με το Facebook, προκειμένου να ενσωματώσει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του στο Ping, μια δική της υπηρεσία δικτύωσης που εστιάζεται στη μουσική.

To Facebook φέρεται άλλωστε να αναπτύσσει δικό του κινητό τηλέφωνο, και ένα μικρό τμήμα του ανήκει ήδη Microsoft, ανταγωνιστή της Apple. Στο μεταξύ, η Google, που ανταγωνίζεται την Apple στα κινητά τηλέφωνα, προωθεί το δικό της Google Plus.

Σε πρόσφατο συνέδριο τεχνολογίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ είχε δηλώσει ότι «η Apple δεν χρειάζεται να έχει στην ιδιοκτησία της ένα κοινωνικό δίκτυο. Χρειάζεται όμως να είναι κοινωνική».

Λιγότερο σαφές είναι ωστόσο τι θα είχε να κερδίσει το Twitter από μια τέτοια συμφωνία, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους New York Times, η εταιρεια έχει αυτή τη στιγμή αποθεματικό άνω των 600 εκατ. δολαρίων.

Το Twitter αναμένεται εξάλλου να εισέλθει κάποια στιγμή στο χρηματιστήριο, ανεξαρτήτως του εάν θα συνάψει νέες συμφωνίες με επενδυτές όπως η Apple.

Η μη ορθή χρήση Facebook, Twitter και Playstation προκαλεί προβλήματα υγείας!
Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Βritish Journal of Dermatology το Facebook και το ΡlayStation δημιουργούν παρενέργειες στα παιδιά, δηλαδή η συνεχής ενασχόληση με τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να προκαλέσει ακόμη και δερματικές παθήσεις.

Συγκεκριμένα Ελβετοί ερευνητές αναφέρονται για την νέα διαταραχή που ονομάζεται «ΡlayStation palmar hidradenitis», δηλαδή ιδραδενίτιδα της παλάμης οφειλόμενη στο ΡlayStation. Η διαταραχή αυτή μπορεί να δημιουργήσει επώδυνα έλκη στις παλάμες των χρηστών.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης ένα 12χρονο κοριτσάκι εμφάνισε κόκκινους ρόζους στις παλάμες εξαιτίας της έκκρισης ιδρώτα από την πολύωρη χρήση παιχνιδοκονσόλας. Επιπλέον, και παράλληλα με την ανακοίνωση του παραπάνω συμβάντος, η έγκριτη ειδικός Βαρόνη Γκρίνφιλντ που έχει την έδρα της Συναπτικής Φαρμακολογίας στο Κολέγιο Λίνκολν της Οξφόρδης στη Βρετανία, παρουσίαζε την ομιλία της στη Βουλή των Λόρδων.

Στην ομιλία αυτή αναφερόταν στις αλλαγές στον εγκέφαλο των παιδιών που προκαλούν οι δικτυακοί τόποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Βebo και το Τwitter. Συγκεκριμένα η ειδικός αυτή δηλώνει πως το μέσο μυαλό του 21ου αιώνα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα μυαλό που χαρακτηρίζεται από διάσπαση της προσοχής, επίδειξη εντυπωσιασμού, ανικανότητα του ατόμου να δείχνει συμπόνια και ασταθή αίσθηση της ταυτότητάς του.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr/section/paidi/content/facebook-kai-playstation-prokaloun-problimata-sta-paidia

"Screenr": Μαγνητοσκοπήστε την οθόνη σας απ' ευθείας από το διαδίκτυο, δημιουργήστε άμεσα Screencasts και μοιραστήτε τα στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα!http://www.screenr.com

"YoruFukurou (NightOwl)": Α native Twitter client for Mac OS X!http://sites.google.com/site/yorufukurou/home-en

"Ambientweet": Απλό και χρηστικό Twitter client, το οποίο διατίθεται δωρεάν!http://www.elegantchaos.com/ambientweet

"Tweet To Speech": Το Twitter σας μιλάει!http://tweettospeach.sourceforge.net