Ανεξάρτητο Service και Τεχνική Υποστήριξη για τα Apple Mac, 7 Ημέρες την Εβδομάδα 10:00-20:00 > 6932469656USB

USB Type-C: Το καλώδιο USB το οποίο τοποθετείς στην θύρα USB από όποια πλευρά θέλεις, πήρε την τελική του μορφή και έρχεται σύντομα!
Η σύμπραξη USB 3.0 Promoter Group (αποτελείται από εκπροσώπους βιομηχανιών πληροφορικής, ηλεκτρονικών, φορητών συσκευών, τηλεοράσεων κλπ.) ανακοίνωσε επίσημα ότι έχει οριστικοποιήσει τις προδιαγραφές του καλωδίου USB Type-C, το οποίο έχει μικρότερο μέγεθος από τα σημερινά βύσματα και υποδοχές USB αλλά ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να το τοποθετεί από όποια πλευρά επιθυμεί.

Το νέο καλώδιο υποστηρίζει την τεχνολογία USB 3.1 (SuperSpeed USB) για μεταφορά δεδομένων με ταχύτητες έως 10Gbps και παροχή ενέργειας έως 100W, ωστόσο, η αλλαγή μεγέθους σημαίνει ότι οι σημερινές συσκευές θα χρειάζονται αντάπτορες για να συνδεθούν στις νέες υποδοχές ή/και το αντίστροφο.

Για την ώρα δεν αναφέρουν κάποιο χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα της νέας τεχνολογίας, αλλά φανταζόμαστε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε τις πρώτες συσκευές με USB Type-C.

Νέα βελτίωση του USB 3 προτύπου φέρνει ταχύτητες 10Gbps!
Στα πλαίσια της έκθεσης CES που πραγματοποιείται αυτές της μέρες στο Λας Βέγκας, ανακοινώθηκε μια βελτιωμένη έκδοση του USB 3.0 προτύπου με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, διπλάσια σχεδόν από την τρέχουσα SuperSpeed τεχνολογία.

Πρόκειται να είναι πλήρως συμβατή τα καλώδια και τους connectors που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή της μέχρι και στα μισά του έτους. Η βελτίωση του προτύπου φέρει ταχύτητες 10Gbps, βελτιωμένη κωδικοποίηση δεδομένων για πιο αποδοτική μεταφορά τους και φυσικά όπως αναφέρθηκε συμβατότητα με τις υποδοχές των 5Gbps.

Οι πρώτες συσκευές που θα ενσωματώνουν το πρότυπο αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2014, ενώ πιο ευρεία αποδοχή του βελτιωμένου αναμένεται να γίνει από το 2015.